Pročitaj više...

Prirodna kozmetika i proizvodi za opuštanje / Organic cosmetics and SPA

LICE

TIJELO

KOSA

USNE

DJEČJA

MUŠKA

OSTALO


Svojstva i djelovanje prirodnih sastojaka naše ručno rađene kozmetike:

Hladno prešano ulje sjemenki marelica: poznato je visokom sadržaju vitamina E koji ima svojstvo omekšavanja kože, te sposobnost da lako prodre u kožu bez ostavljanja osjećaja masnoće zbog čega je vrlo dobro protiv preuranjenog starenja kože, te suhe i iritirane kože. Bogato je esencijalnim masnim kiselina poput oleinske i linolne kiseline, te je bogato vitaminom A. Pomaže koži da zadrži elastičnost, vlagu, jasnoću i gipkost.

Maslinovo ulje je: najprirodnije prirodno sredstvo za njegu i odlično sredstvo za uklanjanje masti, s kojim s kože uklanjamo ostale masnoće. Redovitom uporabom kožu čistimo i smanjujemo rizik za nastanak kožnih upala, bakterija, gljivica …,ima regenerativno djelovanje na tkivo kože i mogućnost da regulira prirodni sustav za vlaženje kože. Uz to omekšava i njeguje kožu i dobro utjeće na stimulaciju i lijećenje kože – napinje je i učvršćuje, sadrži mnogo vitamina E i prirodni je izvor antioksidanata zbog čega vidljivo smanjuje starenje kože.

U sjemenkama grožđa visoko su koncentrirani vitamni E, flavonoidi te linolne kiseline. Zbog koncentriranih aktivnih sastojaka tzv. proantocijanidina (skračeno PCOS) (koji su potrebni da bi se neutralizirali slobodni radikali)  sjemenke grožđa su snažan antioksidans koji pomaže u zaštiti tijela od preranog starenja, propadanja i bolesti.

Zbog svojih antivirusnih svojstava, matičnjak se koristi u kozmetici lica i tijela kod raznih kožnih nečistoća, pogotovo za žene. Matičnjak ima antibakterijsko, antigljivično, antioksidantno, protuvirusno, protuupalno i umirujuće djelovanje.

Kamilica pospješuje regeneraciju stanica i zacjeljivanje rana. Kamilica sadrži derivate koji su antiseptički i ljekoviti. To najviše pomaže u ublažavanju kongestije kože čime ona postaje mekša. Sadrži azulen koji ublažava natečenost i čisti nečistoæe u porama. Alfa bisalbolol u ulju kamilice regenerira tkivo. Flavonoidi kao i lipofili koji su u sastavu ulja kamilice pomažu u ublažavanju krhkosti kapilara, što u konačnici koristi u jačanju kože.

Kontakt

OPG Jakopović
Organski uzgoj i prerada matičnjaka
Paka 26, 42220 Novi Marof

Tel: 042 612 067 / Fax: 042 205-067
Mob: 099 2166 711

Email: snjezana@opg-jakopovic.hr